HOE GAAT STUDIO MUSTIQUE TE WERK?

Wat zijn de ontwerp- en drukkosten, wie verzorgt het drukwerk en kunnen we vooraf even overleggen? De antwoorden op deze en andere vragen vind je hier.

KAARTJE UIT COLLECTIE

Kies je een reeds bestaand geboortekaartje uit de collectie, dan bedraagt de ontwerpkost voor het personaliseren 175 euro (incl. 21% btw). Op sommige (eenvoudige) ontwerpen kan een korting toegepast worden.

Voor huwelijksuitnodigingen uit de collectie bedraagt de personalisatiekost 225 euro (21% btw incl.)

De ontwerpkost omvat alle nodige aanpassingen om het door jou gekozen kaartje te personaliseren. Er staat geen limiet op het aantal aanpassingen, maar ze zijn wel beperkt tot de tekst en de kleuren. (Wil je nog andere aanpassingen aan het ontwerp? Dat kan zeker ook, mits een meerkost aan uurtarief.)

Het resultaat is dan een volledig gepersonaliseerd kaartje in de vorm van een drukklaar PDF-bestand.

Neem gerust contact op voor meer info of een afspraak.

Studio Mustique werkt vlot samen met enkele kwalitatieve drukkers in het Gentse. Afhankelijk van de door jou gewenste materialen en druktechnieken, kies ik de drukkerij uit die hiervoor het meest geschikt is.

Je kan gerust ook kiezen voor een eigen drukker, eventueel dichter bij jullie in de buurt. Studio Mustique levert je dan de drukklare PDF-bestanden aan volgens de technische regels van de kunst, waarmee jouw drukker meteen aan de slag kan. Let wel: niet elke drukkerij kan elke druktechniek zelf uitvoeren. Informeer je dus goed vooraf!

De kosten voor het drukwerk zijn steeds sterk afhankelijk van de gekozen druktechniek (vb. digitaal drukwerk is goedkoper dan letterpress), het papier en het formaat, de gekozen afwerking en uiteraard ook van het aantal exemplaren dat je zou wensen.

ONTWERP OP MAAT

De ontwerpkost voor een geboortekaartje op maat is 350 euro (incl. 21% btw).

Voor huwelijksuitnodigingen volledig uitgewerkt op maat, is de ontwerpkost 425 euro (incl. 21% btw).

Voor een ontwerp dat veel specifiek illustratiewerk vergt, kan er een bijkomende illustratiekost gerekend worden. Je wordt uiteraard vooraf op de hoogte gebracht indien er een bijkomende illustratiekost moet worden gerekend en hoeveel de totale ontwerpkost dan zal bedragen.

Ik ontvang je graag voor een gesprek in ontwerpstudio Mustique. Een afspraak is mogelijk tijdens kantooruren of op zaterdag.

We bespreken dan uitgebreid jullie ontwerpideeën en wensen. Je kan ook in alle rust tal van voorbeelden, druktechnieken en papiersoorten bekijken. Op basis van het gesprek wordt een eerste ontwerpreeks uitgewerkt die je via e-mail ontvangt of die we tijdens een tweede afspraak bespreken.

We werken nadien verder op één van die ontwerpen tot jullie 100% tevreden zijn met het eindresultaat. Met de drukklare PDF kan je vervolgens naar je eigen drukker of je laat Mustique een offerte op maat uitwerken.

Alle op maat uitgewerkte ontwerpen blijven steeds eigendom van Studio Mustique en kunnen later ook opgenomen worden in de collectie.

Studio Mustique werkt vlot samen met enkele kwalitatieve drukkers in het Gentse. Afhankelijk van de door jou gewenste materialen en druktechnieken, kies ik de drukkerij uit die hiervoor het meest geschikt is.

Je kan gerust ook kiezen voor een eigen drukker, eventueel dichter bij jullie in de buurt. Studio Mustique levert je dan de drukklare PDF-bestanden aan volgens de technische regels van de kunst, waarmee jouw drukker meteen aan de slag kan. Let wel: niet elke drukkerij kan elke druktechniek zelf uitvoeren. Informeer je dus goed vooraf!

De kosten voor het drukwerk zijn steeds sterk afhankelijk van de gekozen druktechniek (vb. digitaal drukwerk is goedkoper dan letterpress), het papier en het formaat, de gekozen afwerking en uiteraard ook van het aantal exemplaren dat je zou wensen.

DOOPSUIKER & EXTRA’s VOOR JE HUWELIJKSDAG

De ontwerpkost voor een doopsuikerthema of huwelijksextra’s wordt – ook bij een collectiekaartje – bepaald na ons overleg en wanneer ik dus beter kan inschatten wat jullie precies wensen.

Voorbeeld 1: Voor het uitwerken van een standaard rond stickertje van 40mm wordt een ontwerpkost van 9 euro aangerekend.

Voorbeeld 2: Voor een volledig huwelijksceremonieboekje zal de ontwerpkost bepaald worden door het aantal pagina’s en de specifieke wensen (vb. bewerken en toevoegen van foto’s, illustraties, etc.)

Studio Mustique heeft een groot aantal verschillende verpakkingen en extra’s in het assortiment zitten. Deze kunnen we allemaal voor je personaliseren, hetzij door rechtstreekse bedrukking, hetzij door te werken met een stickertje, ander type etiket (in principe is elke uitgesneden vorm mogelijk) of een labeltje.

Er is ook een vlotte samenwerking met Studio Blanche, een webshop gespecialiseerd in stijlvolle hedendaagse DIY doopsuiker en bedankingscadeautjes. A perfect match dus met een ontwerp van Studio Mustique!

Vind je niet meteen je gading tussen het standaardaanbod of in de webshop van Studio Blanche, dan werken we graag iets bijzonders op maat voor je uit! Denk maar aan gepersonaliseerde totebags, op maat gemaakte doosjes of een mooie wikkel, precies op maat van jullie persoonlijke lievelingschocolade, waarmee je ook graag je babyborrelgasten wilt verrassen!

Dat geldt uiteraard ook voor extra huwelijksdrukwerk, zoals menukaarten, ceremonieboekjes tafelschikking, welkomstbord, wegwijzers, gastenboek, bedankjes etc.

Contacteer Sofie voor meer informatie.

Studio Mustique verzorgt enkel de verpakking van het doopsuiker.
Voor de snoepjes zelf kan je terecht bij verschillende (web)winkels, bijvoorbeeld bij Studio Blanche, waar je allerlei doopsuiker en snoep kan aankopen.

Ja dat kan zeker! Het ontwerp kan op jullie verzoek aangeleverd worden aan de doopsuikerwinkel die het dan mag gebruiken voor jullie doopsuiker. Informeer gerust verder naar alle mogelijkheden via het contactformulier.

VEELGESTELDE VRAGEN

Bij digitaal drukwerk kan je een drukproef aanvragen van het voor jullie uitgewerkte ontwerp.

Bij letterpressdrukwerk en bij gebruik van bijzondere druktechnieken (vb. foliedruk) is dat meestal niet mogelijk. Ik kan jullie uiteraard wel heel veel voorbeelden tonen tijdens ons gesprek en de digitale drukproef (Pdf-formaat) geeft ook al een heel mooi zicht op wat het eindresultaat zal geven. En… in het echt is alles natuurlijk nog mooier dan op de digitale simulatie!

Dat kan zeker! De basisontwerpkost hiervoor is 297 euro (incl. 21% btw en 1 revisieronde voor aanpassingen).

Je krijgt dan als resultaat jullie digitale huwelijkslogo (initialen en/of namen) als vectorbestand (.eps en .pdf) en als .png (met transparante achtergrond) in hoge resolutie (“high res”), waarmee jijzelf of iemand anders dan verder aan de slag kan.

Indien jullie graag bijhorend illustratiewerk wensen, bvb. takjes, bloemen, kleurvlakken etc., dan geldt het maatwerktarief (zie hierboven).

Ja dat kan. We plannen dan een gesprek in via FaceTime of Skype, zodat we toch van op afstand even kunnen kennismaken en ik jullie ook meteen voorbeelden kan tonen via de camera. Of jullie kunnen er natuurlijk ook een weekendje in Gent aan koppelen! Levering van het drukwerk kan nadien gerust via een postpakket. Contacteer me voor een (virtuele) afspraak.

Als vormgever ben ik gespecialiseerd in het zoeken naar en in het combineren van de juiste lettertypes en fonts en – niet onbelangrijk – ook in het bewerken ervan.

De lettertypes die je op mijn ontwerpen ziet, zijn erg vaak nog met de hand bewerkt, om een zo mooi en evenwichtig mogelijk “woordbeeld” te creëren, zodat de naam van het kindje (of de voornamen van een trouwkoppel) extra mooi uitkomen op het uiteindelijke ontwerp.

Ik beschouw dit dan ook als één van mijn talenten (om het met een groot woord te zeggen 😉 ) als grafisch vormgever en ik hoop dat je begrijpt dat ik dit soort kennis en resultaat van een lange zoektocht niet zomaar kan uitdelen. Ik help je natuurlijk wel héél graag verder om dit voor jouw gewenste ontwerp verder te realiseren. Contacteer me gerust voor een afspraak!

In de meeste gevallen komt het trouwens vaak nog voordeliger uit voor jou als klant, als je het ontwerp door mij laat uitwerken, aangezien heel veel professionele fonts en lettertypes erg prijzig kunnen zijn. Een lettertype waarvoor je – als je het zelf wil downloaden – 200 euro betaalt, is absoluut geen uitzondering. Voor alle duidelijkheid: ik reken de kostprijs van dergelijke fonts die ik zoek voor jouw opdracht, uiteraard niet integraal door aan jou als particuliere klant.

Jazeker! Deze website focust voornamelijk op gelegenheidsdrukwerk als geboortekaartjes en huwelijksuitnodigingen, maar ik help je natuurlijk ook graag verder met de branding van jouw bedrijf.

Interesse in een (re-)branding? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina voor meer informatie over hoe ik te werk ga. 

Omdat we onze kindjes natuurlijk een leefbare wereld gunnen en het bewustzijn hieromtrent sterk is toegenomen, werden er in de wereld van de drukkerijen en het papier al heel wat maatregelen genomen en worden er dagelijks inspanningen geleverd om ecologisch verantwoord te werk te gaan. Wie kent bijvoorbeeld het FSC-label niet? Zo dragen alle digitaal gedrukte kaartjes en de enveloppen Studio Mustique standaard aanbiedt, het FSC-label.

Is het voor jou van het allergrootste belang dat er op ecologisch verantwoorde papieren wordt gedrukt (niet elke techniek kan echter op elke soort papier toegepast worden), dan besteden we daar uiteraard extra aandacht aan in ons gesprek en tijdens het ontwerpproces.

Studio Mustique werkt dus ook heel graag jullie ecologische geboortekaartjes of ecologische huwelijksuitnodigingen van A tot Z uit!

Nog een vraag? Contacteer Sofie.