Een super app voor al mijn leeftijdsgenoten die momenteel op zoek zijn naar een huis of er al eentje aan het omtoveren zijn in hun eigen stekje: MagicPlan!

MagicPlan helpt je om snel een zicht te krijgen op de grootte van een kamer, verdieping of zelfs een volledig huis en dat – echt waar – in een mum van tijd. Je krijgt er zelfs meteen een behoorlijk accuraat grondplan bij.

Deze app ziet er op het eerste zicht nogal technisch en wat moeilijk uit, maar dat is hij allerminst. Het enige wat je moet doen, is in de lijst de naam van de kamer waar je je in bevindt selecteren (bvb. badkamer, master bedroom, living etc.) en in het midden van een kamer gaan staan. Richt je iPad of iPhone op één van de hoeken richten en je zal op het scherm de nodige kegels en hulplijnen zien verschijnen om van start te gaan.

Leg de eerste hoek vast en draai van hoek tot hoek een schoon pirouetteke en maak daarbij gebruik van de oranje kegels (plaats er eentje in elke hoek). Blijf wel zo goed mogelijk op dezelfde plek staan en draai en kantel je scherm in de goede positie tot je ziet dat de lijnen goed lopen. Vergeet daarbij zeker ook niet om de deuren te registreren door op het scherm deze optie aan te tikken.

Wanneer je terug bent aanbeland bij je eerst geplaatste kegel zal je merken dat de app zelf in de mate van het mogelijke de nodige correcties en berekeningen doet zodat je – zelfs als je heel snel te werk gaat – niet met onbedoeld schuine muren opgescheept zit op je uiteindelijke grondplannetje. Wie de moeite doet om steekproefgewijs enkele afmetingen na te meten, zal merken dat de app behoorlijk accuraat de lengte van muren weergeeft. Zo kan je al gauw inschatten hoe groot een kamer ongeveer is. Het hoeft niet gezegd dat MagicPlan uiteindelijk geen tot op de centimeter exact plan oplevert, maar je kan je wel snel een globaal beeld vormen van een bepaalde kamer.

Wil je je hele huis op plan, werk dan kamer na kamer af en draai de ruimtes op het algemene plan in de juiste richting en koppel ze aan elkaar. MagicPlan lijkt hierbij ook zelf enigszins “mag(net)isch” te werk te gaan: de app detecteert muren die even lang zijn en deurgaten die op eenzelfde afstand in een muur zitten, zodat je heel snel een kamer op precies de goede plaats aan een andere kamer kan plakken.

Kortom, een time saver van formaat.

Veel planplezier!

Sofie