Mijn rockstar en ik zoeken voortdurend naar manieren om ons leven makkelijker te maken en vooral om zo weinig mogelijk kostbare tijd te verspillen aan “ambetante taakjes”.

Dat gaat van het in huis halen van een huisgenoot die ons helpt het kattenhaar min of meer onder controle te houden, tot het syncen, sharen en saven van al onze belangrijke documenten. Zo hebben we een gedeeld aankoop- en renovatiedossier voor ons huis en plannen we de administratie rond de komst van ons kleintje ook via gedeelde mappen.

Dikke duim dus voor Dropbox – we don’t know what we would do without you! – maar voor één, soms toch wel levensnoodzakelijke taak geraakten we tot voor kort maar niet af van het heen en weer sms’en en bellen: het boodschappenlijstje.

Mijn lief zou mijn fantastische lief niet zijn, mocht hij daarvoor geen oplossing vinden en ziedaar: hij overtuigde me het ogenschijnlijk doodsimpele appje “ShopShop” voor iPhone/iPad te installeren (gratis te downloaden in de App Store).

Verwacht geen fancy toeters en bellen – de app zal zeker geen prijzen winnen omwille van zijn looks – maar functionaliteit is all we need. Op zichzelf is ShopShop een handig en eenvoudig boodschappenlijstje. Je voegt items toe aan één van je boodschappenlijstjes en doorstreept ze wanneer je in de winkel bent. Een erg handige feature is dat ShopShop alle items die je ooit hebt toegevoegd voor je onthoudt, zodat je niet elke week “brood”, “eieren”, “smeerkaas”, “sla”, “Le Larry geitenkaasje”, “pampers!!!” en “Kellogg’s Extra mét Melkchocolade” opnieuw moet intikken, maar dit alles gewoon in je lijstje kan aantikken. Jeej!

Dé belangrijkste feature van ShopShop echter, is dat het ook gebruikmaakt van Dropbox om je boodschappenlijstjes op je verschillende toestellen te synchroniseren.

En nu komt de ultieme time saver tip: als je de daarvoor aangemaakte ShopShop-folder via Dropbox deelt met je lieftallige wederhelft, kan je samen jullie volgende boodschappenlijstje aanvullen! Zonder die elfendertig heen-en-weer-sms’en. Het enige waar je dan nog tijd mee verliest, is het discussiëren over wie naar den Delhaize moet.

Werkwijze:

  • Download ShopShop op je iPad en/of je iPhone
  • Maak een boodschappenlijstje
  • Ga naar de instellingen en synchroniseer met je Dropbox-account
  • Ga naar Dropbox en deel de ShopShop map met je lief
  • Zorg dat je lief de uitnodiging accepteert (tip: verloopt het makkelijkst via de computer)
  • Zorg dat je lief ShopShop ook downloadt
  • Zorg dat je lief de app ook synchroniseert met zijn of haar Dropbox-account
  • Een paar seconden geduld tot het lijstje is gedownload en… verrassing: ook de lijst met items uit het verleden wordt gesynchroniseerd!

En nu: ShopShoppen maar!
Mijn lief plant blijkbaar al een fijne zomerse activiteit…

Gebruiken jullie ook een boodschappenlijstjesapp, al dan niet samen met je huisgenoten? Deel gerust je ervaringen hieronder!

xx

Sofie