Ik ben jarig vandaag!

En als verjaardagscadeautje deed ik mezelf een boeketje van Bloomon cadeau. Ook benieuwd hoe dat in zijn werk gaat, zo online bloemen shoppen? Ik besloot het er eens op te wagen enkele dagen geleden. Je leest hieronder hoe dat verliep (én ik mag je ook een gratis vaas cadeau en 40% korting op je eerste bestellingen geven!)

Voor wie niet deze hele blogpost wil doorscrollen 😉  hier is alvast de link voor de gratis vaas én 40% korting op je eerste 2 boeketten: https://bloomon.mention-me.com/m/ol/fq7jl-sofie-mus

Ga naar https://bloomon.mention-me.com/m/ol/fq7jl-sofie-mus voor je bestelling met gratis vaas!

Ik weet niet exact meer hoe ik op de website van Bloomon.be terechtkwam, maar ik was meteen wég van die wilde, niet alledaagse bloemencombinaties. Mijn niet zo fijne ervaring bij de lokale floristen twee weken geleden (ik had ocharme 2 takjes fijn groen nodig en moest daarvoor meteen een hele takkenbos kopen!) zorgde er wellicht ook voor dat ik wel enigszins openstond voor eens iets anders. De frisse look van de website en de eenvoudige bestelwijze maakten dat ik voor ik het goed en wel besefte, meteen een Large boeketje had besteld.

Vol spanning wachtte ik enkele dagen op de eerste leverdatum, want zo online bloemen kopen had ik nog nooit gedaan. Het kritische stemmetje in mijn hoofd zei: “Verheug je misschien toch niet al té veel, want je weet maar nooit. Die Pinterest-perfecte foto’s van boeketten op de website zien er misschien toch ietsje té mooi uit om waar te zijn.” En ook nog:”Die “Large” zal wel een serieus overstatement zijn.”

Maar afgelopen woensdag ging dan de bel. Precies op het afgesproken tijdstip stond de bloemenman van Bloomon – met fietskar – aan onze voordeur. De bloemen waren netjes verpakt in een hard kartonnen omhulsel – waarop ook de nodige instructies stonden als “Snijd onze steeltjes nog wat schuin af”, “Zet onze bladeren niet onder water, want daar ademen we mee” en “Zet ons niet in de buurt van bananen of appels, want daar houden we niet zo van”. Zo leert een mens ook al eens iets bij.

Bij de bloemen had ik ook een vaas besteld. De Large vaas was dus wel degelijk L A R G E. Maar de bloemen die ik had gekregen, waren dat ook.

Mooi zo. Nu kon het echte werk beginnen. Ik had in my sweet anticipation days al enkele Youtube instructiefilmpjes van Bloomon bekeken en wist dus dat ik de bloemen “kruiselings” in de vaas moest zien te krijgen. De Britse Bloomon guy zegt echter vreemd genoeg wel het tegenovergesteld van zijn Hollandse collega. Dus is het nu beginnen met de halflange stelen en de grootste bloemen dan als laatste, of moeten we toch beginnen met de lange stevige stelen? Dat werd dus wat experimenteren.

bloomon.be kortingscode gratis vaas

De kat was ook best enthousiast over het bloomon.be boeket.

Op het vlak van consequent kruiselings-in-de-vaas-zetten van de bloemen kan ik wellicht nog wat bijleren, maar het eindresultaat zag er eigenlijk best geweldig uit! De veelheid en verscheidenheid aan bloemen zorgt ervoor dat ik mezelf er geregeld op betrap dagdromend te zitten staren naar het boeket. De bloemen lijken ook erg vers te zijn, want de meeste waren nog ongeopend. Stilletjesaan beginnen ze één voor één volledig open te bloeien. Morgen moet ik wel al eens het water verversen en de vaas schoonmaken tegen de bacteriën, schijnt het. Zo zouden de bloemen langer vers blijven.

Ik ben alvast benieuwd naar hoe lang het boeket het zal uithouden. I’ll keep you posted!

U P D A T E S

We zijn nu dag 3 en de fantastische Strelitzia ofte paradijsvogelbloem kreeg alvast een succesvolle “duim-treatment”, waardoor ze echt mooi openbloeit momenteel.

Op dag 4 vond ik het stilaan tijd om eens het water in de vaas te verversen. Ik vraag me wel af of het bijgeleverde zakje bloemenvoeding zijn werk heeft kunnen doen tijdens die eerste dagen, maar ik heb me voorgenomen de instructies zo veel mogelijk op te volgen, dus: bloemen uit de vaas, nog eens allemaal schuin afsnijden, vaas schoonmaken, vers water erin, en opnieuw schikken! Het boeket kon zo’n herschikking eigenlijk wel gebruiken, want wat in het begin dunne sprieten waren, blijken nu grote kanjers te zijn geworden die best wel een prominentere plaats in het boeket kunnen verdragen.

Op dag 4 bewezen de mooie bloemen trouwens ook hun praktische nut: ik gebruikte ze voor een deel van mijn fotoshoot van Louise’s geboortekaartje. Hier alvast een preview:

geboortekaartje-louise-rose-gold

Dag 4 van het boeket: Cameo voor één van de bloemen tijdens de photoshoot van het rose gouden geboortekaartje voor Louise.

Dag 5 en 6 waren topdagen: plots kwam het hele boeket tot leven! Bloemen die tot dan toe gesloten waren gebleven, tonen nu ineens al hun kleurenpracht.

Dag 5 en 6 – pretty picture perfect!

Op dag 8 is het nog steeds genieten van de grote roze roos in het midden van het boeket.

Inmiddels is het al dag 11 (!) en ziet het boeket er zo uit:

Dag 11: 4 bloemen zijn inmiddels gesneuveld, maar de rest is still going strong.

Ik ververste het water voor een derde keer in deze 11 dagen (na het reinigen van de vaas met een scheutje bleekwater) en sneed ditmaal geen 2 cm maar een heel stuk meer van de stengels af. Daardoor valt het nu ook helemaal niet op dat er 4 grote bloemen minder in het boeket zitten.

Op dag 16 postte ik deze foto op instagram:

En na 3,5 weken had ik nog steeds een frisse paassfeer in huis met de 3 overlevende takken die inmiddels wortel zijn beginnen schieten! Ze staan – nu het volgende boeket reeds gearriveerd is – nog steeds op een mooi plekje in huis, weliswaar in een andere vaas 😉

Only 4 more days until my new bloomon bouquet arrives, and I’m still enjoying the previous one for the past 3,5 weeks! #bloomonbe

Een bericht gedeeld door Studio Mustique – Sofie Mus (@studiomustique) op

Kortom, ik ben tot nu toe een heel erg tevreden klant!

Wil je zelf ook graag eens zo’n Bloomon.be boeket in huis halen? Gebruik dan zeker deze cadeaulink die ik jullie mag aanbieden!

Ga naar https://bloomon.mention-me.com/m/ol/fq7jl-sofie-mus
Met deze kortingscode krijgt je immers een gratis vaas naar keuze bij je eerste bestelling op Bloomon België!

E N J O Y !

x-

Sofie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren