2014 was ons verbouwingsjaar en we hebben tegenwoordig echt niet veel rek meer op ons budget. Let wel: dankzij mijn Rockster en zijn minutieuze becijferingen hebben we het er gelukkig meer dan behoorlijk vanaf gebracht. Het verbouwingsbudget is dan wel bijna opgesoupeerd, maar als bij wonder zitten we deze winter in een gezellig verwarmd huis en hebben we volledig vernieuwde brandveilige elektriciteit, een nieuwe fonkelende badkamer en keuken ter beschikking.

Wat moet een mens nog meer hebben? 

Een kerstboom natuurlijk! Ik hou van de geur van dennennaalden. Instant kerstgevoel! Zalig!

In deze tijden van besparingen in ons huishouden, besparingen in ons land en gewoon besparingen overal, leek het me vreemd genoeg toch wat ongepast om een fiere, maar helaas ook omgehakte boom in zo’n net te laten hijsen op de Kouter, hem in onze te kleine auto te proppen (O, waar is de tijd dat ik in putje winter nog met mijn cabriootje rondsjeesde met twee kerstbomen (één voor ons en één op bestelling) fier rechtopstaand op de achterbank, als waren het even mijn VIP passagiers), er 300 meter verder mee thuis te komen, om dan godganse dagen verdroogde gevallen naalden te lopen opstofzuigen…

No more!

Dit jaar gaan we voor simpel.

En simpel is gelijk aan goedkoop (meestal toch). En goedkoop betekent meestal een DIY-projectje! Jeeej! Chance dat we een geweldige stadstuin hebben met een enorme variëteit aan soorten (waarvan ik helaas alleen hortensia’s en buxus kan herkennen). Eén van die soorten waarvan ik me met de beste wil van de wereld niet kan herinneren hoe onze tuinman hem identificeerde, heeft in de zomer een enorme groeischeut gekregen en de herfst maakte vervolgens de lange, lichtjes gebogen takken knalrood. Geweldig  fuchia zijn ze!  Ik ben dus na het werk maar snel even als een gekkin onze donkere brousse ingekropen, nog in mijn normale werkoutfit, met hoge hakken, maar wel gewapend met handschoenen en een haagschaar. Schoon zicht ze.

De buit: een twintigtal lange takken. Het plan: een alternatieve kerstboom maken. Beschikbare tijd: maximum 3 uur (time is money hé mensen).

Gelukkig had ik al een beetje een idee van wat het zou moeten worden. Pinterest is een vat vol inspiratie dat ik al eens durf te openen om me te laven aan beeld na beeld na beeld van allemaal schone dingen. En het was daar dat ik ongeveer vond wat ik zocht: simpele kerstbomen dus.

pinterest inspiratie simpele kerstbomen

Pinterest inspiratie simpele kerstbomen

 

Maar de mijne zou dus rood worden en zou een plaatsje krijgen in deze ietwat saaie hoek van onze eetplaats:

IMG_3441

Saaie, niet afgewerkte hoek van de eetkamer.

 

IMG_3462

Obligatoir speelmomentje met de katten. De takken liggen reeds op maat klaar om samengebonden te worden.

IMG_3473

Een ster fabriceren is makkelijker dan het op het eerste zicht lijkt.

IMG_3474

Tussendoor eens meten hoe groot de kerstboom wordt. Uiteindelijk heb ik er één tak tussenuit gehaald.

IMG_3476

Eerste montagefeit. Onderworpen aan grondige inspectie van aan de zijlijn.

IMG_3477

Ik bevestigde elke tak aan de bovenhangende met etalagedraad (dunne, doorzichtige maar zeer stevige nylondraad).

 

christmas tree diy alternative

Et voilà. Het eindresultaat. Onze DIY simpele kerstboom. Klaar voor nog meer pakjes!