Mustique is geen drukkerij, maar werkt wel nauw samen met enkele drukkerijen in het Gentse.

Bestel je bij Mustique je geboortekaartje dan is de werkwijze voor het drukwerk als volgt:

 • Samen bepalen we het definitieve uitzicht van het ontwerp.
 • Optie eigen drukker: Wanneer jullie bijvoorbeeld niet in de buurt van Gent wonen kunnen jullie kiezen voor een eigen drukker uit de buurt. In dat geval regelen jullie zelf alles met de drukkerij van jullie keuze. Mustique zorgt dan na de geboorte van jullie kindje voor het drukklare ontwerp (in PDF-formaat) waarop de details van de geboorte (geboortedatum, gewicht, lengte,…) reeds aangepast zijn en waarmee de drukker van jullie keuze meteen aan de slag kan.
 • Optie drukwerk via Mustique:
  • Mustique regelt met plezier alle technische kwesties met de drukker voor jullie kaartjes.
  • Enkele weken voor de bevalling krijg je (het ontwerp voor) de enveloppen (al dan niet op voorhand bedrukt aan de hand van een excel-bestand met adressen) en de eventueel bestelde doopsuikerverpakkingen etc.
  • Omdat papa’s tijdens deze spannende tijden ook graag iets concreets om handen hebben, vraag je hem best op voorhand dat – wanneer jullie op de materniteit zijn toegekomen – hij Mustique een seintje geeft dat de baby onderweg is. Zo kan de drukker alvast tijdig jullie kaartje in zijn schema van die dag inplannen.
  • Wanneer jullie kindje er is, bezorgen jullie nog de nodige gegevens (datum, uur, gewicht, lengte, kamer materniteit,…) aan Mustique zodat alles zo snel mogelijk in druk kan gaan. Op die manier krijg je het drukwerk nog dezelfde dag of de volgende dag (digitaal drukwerk) of zo snel mogelijk nadien (bijvoorbeeld bij letterpress drukwerk, dat een iets langere droogtijd heeft), afhankelijk van het tijdstip van de geboorte en de gekozen drukwerktechniek. (Bij een bevalling op vrijdag of tijdens het weekend zal het kaartje op de maandag nadien gedrukt worden.)