Voor webshop Blabloom mochten Mustique en zoontje Max wasbare luiers testen.

“Wij waren bijzonder blij dat we de gDiapers mochten uittesten met onze kleine Max. Hij start binnenkort in een kinderdagverblijf waar énkel met wasbare luiers wordt gewerkt. En dus moesten wij dringend op zoek naar een set wasbare luiers. De testoproep van Blabloom kwam als geroepen!

Al onmiddellijk bij het uitpakken viel ons de héél zachte stof van de overbroekjes van de gDiapers op. We hadden wel al eens enkele wasbare luiers getest, maar geen enkele daarvan vinden we even zacht als de gDiapers. In het zachte overbroekje past een kunststoffen pouch. Die heeft – zo hebben we mogen ondervinden – de zeer geapprecieerde capaciteit om je baby ‘binnen de lijntjes te laten kleuren’. In onze testperiode hebben we in elk geval geen lekken gehad. Niet met de wegwerp inleggers, noch met de wasbare.

Enige minpunt aan de kunststof pouches is dat ze vasthangen aan de overbroekjes met 4 plastic drukknoopjes die op een eerder stug stukje plastic zitten. Die hardere stukjes plastic stof zorgden bij ons zoontje al één keer voor wat lichte roodheid van zijn tere babyhuidje in de plooi van zijn heupen/liesstreek nadat hij veel met zijn beentjes had getrappeld. Ook moesten we even wennen aan de ‘omgekeerde sluiting’ van de overbroekjes: de velcro gaat dicht op het rugje van je baby en dus niet op de buik, zoals bij gewone wegwerpluiers. Behalve deze twee kleine punten van milde kritiek, verder niets dan lof voor deze fijne luiers!

De reactie van de kinderverzorgsters tijdens Max’ eerste wenmomentje spreekt ook boekdelen: “Oh kijk! Max heeft van die supergoeie luiers! Joepie!” Onze bestelling voor een extra set kleurrijke gDiapers was bijgevolg gauw geplaatst!”

Score:
Gebruiksvriendelijkheid: 4/5
Kwaliteit: 5/5
Algemene score: 5/5

Lees ook het verslag van de andere testouders.