Vorige keer hadden we het al over papier, maar deze Paper van Fifty Three is toch net ietsje anders.

Paper is een uitgepuurde schetsboekapp die het schetsen terug herleidt tot de essentie. Vergeet lagen zoals in Photoshop, met Paper keer je bijna letterlijk terug naar een vel papier en een potlood, stift of penseel. Het is een erg geschikt hulpmiddel voor “on the go” (of, in mijn geval, “on the sofa”).

De interface is verbazingwekkend simpel, intuïtief en gewoon mooi. Je kan je creaties onderbrengen in verschillende schetsboeken waarvan je bovendien de covers kan personaliseren met je eigen foto’s of tekeningen.

Door zijn eenvoud slaagt deze app erin om je het gevoel te geven dat je gewoon aan het schetsen bent, zonder al te veel toeters en bellen. De gratis versie bevat één pen tool, een basisset aan kleuren en de gom, maar het is zeker de moeite waard de kleine meerkost te betalen om de volledige toolbox te activeren.

Niets dan goeds over deze app tot zover, maar toch nog één kritische noot: de aquarelborstel stelt enigszins teleur omwille van de erg repetitieve en daardoor zeer fake lijkende randen van deze virtuele verf. Niettemin een fijne tool voor instant diepte en kleur.

TIP: Test zeker ook de handige “rewind” beweging om je fouten snel recht te zetten: doe met twee vingers alsof je een klok terug draait.

Schaf je wel een iPad stylus aan, want zelfs het betere vingerwerk doet deze app niet alle eer aan die hij verdient. Je vindt deze tegenwoordig in bijna elke gadgetshop voor een zacht prijsje.

Neem zeker ook een kijkje op de “made with Paper” site. Je vindt er creaties van gebruikers, en af en toe bots je op een pareltje.

IMG_0508

Orden je schetsen in afzonderlijke boeken en personaliseer ze met je eigen afbeeldingen en foto’s.

IMG_0509

Blader door je schetsboeken.

IMG_0510

Een blik op de interface met de verschillende tools.

 

Ken jij nog andere bruikbare, mooie apps voor wie graag schetst? Wat zijn jouw ervaringen met Paper?

Post ze hieronder!

X

 

Another kiss from Miss Mus!